Az AtlasPROfilax módszer

A legfelső nyakcsigolya – ún. Atlas – szerepe több szempontból is fontos. Többek közt meghatározza fejünk helyzetét, ezáltal vázrendszerünk fontos egyensúlyi központja.

Finom elmozdulása, mely gyakori eltérés, számos

  • mozgászervi,
  • idegrendszeri
  • és keringési problémához vezet.

Sok esetben a felsorolt testi tüneteken túl pszichikai tünetek és egyéb megbetegedések kiváltó oka lehet.

Az AtlasPROfilax módszer az Atlas csigolya precíz és veszélytelen korrekciójára kifejlesztett kezelés, mellyel a fent említett panaszok okát szűntethetjük meg. A módszert Dr. René-Claudius Schümperli, svájci professzor dolgozta ki és szabadalmaztatta 1995-ben. Célja a nyaki izmok feszességének oldása egy speciális masszázstechnika segítségével. Az izmok fellazulásának következtében az Atlas csigolya anatómiai tulajdonságainak köszönhetően képes visszatérni eredeti helyzetébe. Ezzel a problémák oka szűnik meg. Ezt követi a test regenárciós folyamata. A módszer egyedülállóan hatékony és tartós megoldást nyújt.

Terhesség, illetve friss nyaki sérülés kizáró okot jelent, esetükben a kezelés nem alkalmazható.

Az AtlasPROfilax kezelés menete

A kezelést megelőzően személyes konzultáció során a panaszok felvételére kerül sor, melyet állapotfelmérés követ. A páciens részletes tájékoztatást kap a módszerről.

Ezt követi az AtlasPROfilax kezelés, majd egy könnyen elvégezhető, a regenerációt támogató tornát tanítunk be. Ennek célja a testtartásban meghatározó szerepet betöltő izmok erősítése, nyújtása.

A kezelést egy későbbi időpontban kontroll követi.

Regenerálódás

Az AtlasPROfilax kezelést követően egy regenerációs folyamat indul, mely segíti a vázrendszer optimális egyensúlyi helyzetének kialakulását. A szervezet reakciója a kezelésre a fizikai állapottól, az izmok feszességétől, a probléma súlyosságától és fennállásának időtartamától függően eltérő lehet. Bizonyos esetekben azonnali eredmények jelentkeznek, másoknál pedig több időre van szükség megtapasztalásukhoz.

Csak a normális helyzetű Atlas töltheti be zavartalanul a szerepét, ez képes – a korábban blokkolt – emberi szervezetre jellemző öngyógyító és önregenerálódó képességét fokozni.

Ezt a regenerációs folyamatot segíti elő a gyógytorna, masszírozás, manuálterápia, K-Aktív tape terápia, izomlazító Thumper gépi masszázs.

Masszírozás, gyógyfürdő az ízületek lazításán keresztül szintén hatékonyan támogatja ezt a folyamatot.

Indokolt esetben a kezelés után szükség lehet a gerinc további szakaszainak kezelésére is. Ebben nyújt segítséget a manuálterápia, mely a mozgásszervi funkciók megbomlott összhangjának helyreállítását támogatja.

Az elmozdulás okai, következmények

A fej súlyánál fogva kisebb-nagyobb mértékben képes kimozdulni az első nyakcsigolya tetején található félbab alakú ízületből, ezt követően nem tud visszatérni, mert a nyakszirt feszes izomzata ebben megakadályozza.

  • baleset során a fej erős, hirtelen becsapódásakor / ostorcsapás jelenség
  • sportbalesetek: lovaglás, síelés, bicikliről, gördeszkáról esés, tigrisbukfenc, fejest ugrás alacsony vízbe
  • munka közbeni sérülések: létráról, fáról, lépcsőről való esés
  • újszülöttnél: nehéz szülés /szülesztés, császármetszés során
  • bizonyos munkakörök esetén: számítógép használat, fogorvos, fogtechnikus, sofőr, irodai munka

A test izomzatának gyengesége estén korábban jelentkeznek a panaszok.

Loading...

Elérhetőségeink

+36 30 928 5369

 

info@liskaklinika.hu

 

1081 Rákóczi út 71 1/4