Bemutatkozás

Dr. Liska-Mohai Marianna

orvos, manuálterapeuta, AtlasPROfilax specialista, belgyógyász, klinikai onkológus, életmód-tanácsadó és terapeuta, fül-akupunktúrás addiktológus.

Miután 1988-ban végeztem az egyetemen, …

Tovább olvasom

Miután 1988-ban végeztem az egyetemen, az orosházi kórház belgyógyászatán dolgoztam. Izgalmas volt a sürgősségi betegellátásban részt venni, így az egyetem utolsó évében az Országos Mentőszolgálatnál mentőtisztként, majd a diploma megszerzése után mentőorvosként is vonultam. A belgyógyászati szakvizsga letétele után a gyulai megyei kórházban megszereztem a klinikai onkológus szakvizsgát.

Már akkor (1996-ban) látható volt, hogy nagy fejlődés előtt áll a szakma – ami mára be is igazolódott – és én már akkor nyitottam az alternatív megoldások felé: a betegségek gyógyítása mellett legfőképpen az érdekelt, hogyan lehet azokat megelőzni. ETI  szakképesítést szereztem: Életmódtanácsadó és terapeuta, Fül akupunktúrás addiktológus területen.  A táplálkozás terápiában mélyedtem el, és azóta foglakozok intenziven a böjt  terápiával is. Igazgató főorvosként, majd osztályvezető főorvosként 13 évig vezettem a Gyulai Pándy Kálmán Kórház Mezőhegyesi Gerátriai részlegét.

Ezután azonban egy olyan esemény következett be, amire senki sem szokott számítani: motorbalesetet szenvedtem.

A baleset után komoly fájdalmaim lettek és ennek megoldása kapcsán került az életutamba az AtlasPROfilax módszer. Olyan frenetikus hatással volt rám az a változás, amit megéltem az AtlasPROfilax kezelésemet követően, hogy azt mondtam: orvosként én is ilyen változást szeretnék hozni mások életében.

Nem volt csigolya sérülésem, nem tört el semmim, nem voltak sérüléseim. A probélma rejtélyes, ha nincs kimutatható eltérés a  képalkotó módszerekkel, (röntgen, CT, MR, stb.)  lényegében negativak, igazából csak a fájdalmak vannak, de azok szinte éjjel-nappal. Az AtlasPROfilax kezelés előtt voltak különböző kezelések, melyek vagy hatástalanok voltak vagy csak átmenetileg hatottak. Nem tudták megmondani, mitől vannak fájdalmaim.

Másfél éves tortúra után ismertem meg az AtlasPROfilax módszert, amely aztán teljesen megváltoztatta az életemet. 2011-ben az országban az elsők közt vettem részt az Atlasprofilax képzésen, és mivel orvosként meg szerettem volna érteni, mi is történik a kezelés hatására, a két éves manuálterapeuta képzést is bevállaltam. Így most szakmailag is tudom, mi zajlik a testben akkor, ha nincs helyén a fej súlya, és ezért is kommunikálok inkább előretolt fejtartásról az atlasz csigolya elmozdulása helyett.

Jelenleg ez a tevékenység teszi ki a munkaidőm jelentős részét, mindamellett hogy évente többször a szarvasi Liget Wellness Hotelben tartom az életmód váltásra és fogyásra alkalmas léböjt tanfolyamaimat.

Gácsér Attila

gyógymasszőr, AtlasPROfilax specialista, alternatív mozgásterapeuta

 

2005-ben gyógymasszőri képesítést szereztem Gyulán, ezt követően…

Tovább olvasom

2005-ben gyógymasszőri képesítést szereztem Gyulán, ezt követően az ORFI intézetben szakosodtam, trigger pont terápiát tanultam, amit azóta sikeresen alkalmazok.

A szakmai szemléletemet az emberi mozgásrendszerről alapvetően meghatározza, hogy 30 éve Shotokan Karatét Gyakorlok. 2011-ben karate oktatóvá váltam. A képzésem a nemzetközi tanítóiskolában jelenleg is folyamatos. Az ott tanultak, a megszerzett tapasztalatok segítségével támogatom a maszzázs után a vendégek mozgásterápiáját.

2011-ben Atlasprofilax végzettséggel bővítettem tudásom. Az izomfájdalmak gyakran tartásproblémákból erednek. Az AtlasPROfilax kezelés után javul a testtartás. Ezt a folyamatot segíti az izomzat erősítése, nyújtása, az izmok egyensúlyban tartása. Ebben segítenek azok a gyakorlatok, melyeket a munkám során használok.

2017-ben életutam Békéscsabáról Budapestre vezetett.

Dr. Liska Mariannal közös munkánkban a szakmai tapasztalatainkat összevetve egy egyedülálló programot dolgoztunk ki, mely elősegíti az AtlasPROfilax kezelés utáni regererációs folyamatot.

Masszázsom célja a már régóta fennálló fájdalomérzet fokozatos oldása, megszüntetése.

Specialitásaim:

 • nyak, nyakszirt fájdalma, fejfájás, migrén
 • felső háti szakasz, váll fájdalom, lapcka körüli izmok feszülése
 • derékfájdalom, kisugárzó érzéssel a lábakban
 • csípőfájdalom
 • végtagok fájdalma

Munkám során törekszem az izmok, inak, szalagok fájdalom nélküli kilazítására. A csend, a nyugodt körülményének biztosítása a feltétele a hatékony masszázsnak. Ezt biztosítva, odafigyeléssel és figyelmességgel végezve a masszázst tudok kiváló eredményeket elérni.

Az évek során megtapasztaltam, hogy a vendéget bevonva érem el a leghatékonyabb és tartós eredményt. A közös munka kialakítása lépésről lépésre folyik, így taníthatjuk az izmokat egy új, természetes mozgásra.

Rendelőnk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendelőnk elérhetősége:

1081 Budapest, Rákóczi út 71. 1. emelet 4.  50-es kaputelefon

Megközelítés:
5, 7, 110, 112, 178-as buszok Blaha Lujza tér és a Keleti Pu. közötti, Huszár utcai megállójában

Partner egészségpénztárak:

 • Prémium Egészségpénztár
 • Dimenzio Egészségpénztár
 • Generali Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vasutas Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség- és önsegélyező pénztár

Loading...

Elérhetőségeink

+36 30 928 5369

info@liskaklinika.hu

1081 Rákóczi út 71. 1. emelet 4.