Előretolt fejtartás és hanyag tartás gyerekkorban

Kezelés előtt

Kezelés után

Hány éves kortól ajánlott?

Ha a panaszok és tünetek jelentkeznek, minél korábban. A tüneteknek megfelelő szakorvosi vizsgálatot követően javasolt a kezelés elvégzése. Az iskolai évek alatt a sok ülés, a serdülőkorban a testmagasság növekedése jelent fokozott kockázatot a gerincferdülés, a fejfájás kialakulására.

Miért fontos gyerekkorban?

A kezelés jelentősen hozzájárulhat az egészséges fizikális, mentális és érzelmi fejlődésükhöz. Hanyag tartású, lúdtalpas vagy csámpás gyermekeknél a kezelést követően látványos eredmények érhetőek el. Különösen ajánlott azoknak a gyermekeknek az állapotfelmérése, adott esetben kezelése, akik császármetszéssel jöttek világra, vagy a megszületésük során nehézségek léptek fel.

Kinek ajánlott a kezelés elsősorban?

hanyag tartással rendelkezők

gerincferdülés

sportolók

fejfájás, migrén

„SMS nyak”

baleset után jelentkező, életminőséget rontó tünetek

gerincsérv megelőzése, kiegészítő kezelése

Hogyan alakul ki a porckorongsérv?

A rossz tartás miatt az idő előrehaladtával az élettani görbületek átalakulnak, torzulnak. A csigolyák közti porckorongokon a test súlya egyenlőtlenül oszlik el. Ez az aránytalan terhelés ék alakú kopást, a rostos gyűrűn kiboltosulást, porckorongsérvet idéz elő. A gerincsérv manapság egyre fiatalabb korosztályban alakul ki. A praxisban ezzel a panasszal hozzám forduló legfiatalabb páciens 12 éves volt.

Loading...

Elérhetőségeink

+36 30 928 5369

info@liskaklinika.hu

1081 Rákóczi út 71 1/4